Zorgverzekeraars onverantwoord te machtig

Geplaatst op 01-07-2009

Sinds de nieuwe zorgverzekeringswet die op 01/01/06 is ingegaan, krijgen de zorgverzekeraars in toenemende mate macht. Patiënten verliezen de keuzevrijheid in hun gezondheidszorg. Zorgverleners worden aangetast in hun beroepsgeheimhouding, omdat ze nu een spreekplicht hebben om zorgverzekeraars en sociale diensten informatie te verstrekken.
Kwaliteit van de zorg lijkt niet meer voorop te staan, maar echter winst voor de zorgverzekeraars wel.De zorgverzekeraar bepaalt bij welke zorgverleners u terecht kunt en welke medicijnen u krijgt. Hiervan afwijken wordt sterk ontmoedigd, zoniet afgestraft door bijvoorbeeld kortingen of zelfs geen enkele vergoeding, waar u wèl recht op heeft.
De patiënt dient daarom bewust gemaakt te worden van zijn/haar rechten en elke individuele patiënt dient mondig genoeg te zijn om de zorgverzekeraar hierop aan te spreken.
Een beter alternatief voor zorgverzekeraars is een onafhankelijk landelijk zorgkantoor naar Canadees voorbeeld, wat positieve gevolgen heeft voor zowel kosten als kwaliteit van de zorg.
Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl