Wilt u keuzevrijheid in de zorg?

Geplaatst op 19-07-2012

Wilt u vanaf 1 januari 2013 keuzevrijheid hebben in de gezondheidszorg wees dan zeer bewust van uw keuze van de zorgverzekeraar waar u mee in zee gaat. Vanaf 1 januari 2013 mogen natura zorgverzekeraars weigeren vergoeding te geven voor gezondheidszorg. Dit geldt voor de ziekenhuizen, instellingen en zorgverleners in de gezondheidszorg waarmee zorgverzekeraars geen contract hebben.

Keuzevrijheid
U kunt zelf kiezen welke zorgverlener, ziekenhuis, medicijn of operatie u wilt in overleg met een behandelaar als u vanaf 1 januari 2013 kiest voor een restitutie zorgverzekeraar. De keuze is zeer belangrijk omdat op hogere leeftijd overstappen moeilijker wordt. Er wordt immers bij sommige zorgverzekeraars selectie toegepast.

Het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam weigerde onlangs een contract te tekenen met de zorgverzekeraar Achmea. Naar aanleiding van dit bericht klonk in de media het protest tegen de toenemende macht van de zorgverzekeraars. Deze macht leidt nu reeds tot een beperking van de keuzevrijheid voor patiƫnten.
Stuur de onderstaande link, of het bericht via social media naar collegae, familie en vrienden. Wij willen hiermee veel mensen bereiken en de lijst uiteindelijk bij de politiek als protest aanbieden.

Petitie Keuzevrijheid Eerstelijnszorg
 
Bericht op: NuJIJZorgprotestCello Huisartsen, MSP Opleidingen

Fysiotherapie & Wetenschap Leiden

Politiek

Zorgverzekeraar

Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl