WHO verwacht verdubbeling dementie

Geplaatst op 15-04-2012

Het aantal mensen met dementie zal naar verwachting in 2030 wereldwijd bijna zijn verdubbeld tot 65,7 miljoen. Dat blijkt uit een rapport van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), dat woensdag werd gepubliceerd. In 2050 zal het huidige aantal van 35,6 miljoen gevallen van dementie zijn verdrievoudigd, becijferde de organisatie verder.

De WHO pleit voor het effectiever opsporen van de ziekte. ''Er zijn veel mogelijkheden om de last van deze ziekte te verzachten'', schrijven de onderzoekers. ''Medewerkers in de gezondheidszorg zijn vaak niet voldoende getraind om dementie te signaleren.''

Nederland
In Nederland zijn naar schatting 250.000 mensen dement. Alzheimer Nederland en het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) gaan een landelijk informatiesysteem ontwikkelen voor de dementiezorg, zo maakten de organisaties woensdag bekend. ''Over de groep mensen die dementie hebben is relatief weinig bekend’’, zo motiveren de organisaties de reden om met het informatiesysteem te komen.

Fysiotherapie & Wetenschap Leiden

Politiek

Zorg

Ouderdom

Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl