Versterken positie fysiotherapie

Geplaatst op 09-07-2012

Fysiotherapie is gezondheidszorg die mensen in Nederland belangrijk vinden. De belangrijkste reden voor het kiezen van een aanvullend pakket is fysiotherapie en wordt daarom massaal bij de zorgverzekeraars ingekocht. Als fysiotherapeut moeten wij ons daarom realiseren dat de zorgverzekeraar niet de enige partij is die eisen mag stellen.

NMa
Het NMa (Nederlandse mededingingsautoriteit) stelt daarom een drietal belangrijke eisen voor contracten die fysiotherapeuten ook mogen laten opnemen in de contracten. Deze eisen zijn:
  • Geen selectie bij aanname van patienten door zorgverzekeraars
  • Patient moet onbeperkte fysiotherapeutische zorg kunnen inkopen
  • Keuzevrijheid van fysiotherapeut

Restitutie

Natura zorgverzekeraars mogen vanaf heden de niet gecontracteerde fysiotherapeut zelfs geen vergoeding geven. Een eerste stap is daarom de patienten voor te lichten als zij bovenstaande eisen willen, te kiezen voor een restitutie verzekeraar. Als er een grote overstap is naar restitutie zorgverzekeraars is de onderhandelingspositie direct aanzienlijk verbeterd. De natura zorgverzekeraar heeft dan immers weinig fysiotherapeuten gecontracteerd en heeft daarom zijn klanten weinig tot niets te bieden.

Advies patient
Adviseer daarom uw patient een restitutie zorgverzekeraar daar bent u als fysiotherapeut en als patient bij gebaat. Via deze link komt u bij de lijst van restitutie zorgverzekeraars in Nederland.

Fysiotherapie & Wetenschap Leiden

Fysiotherapie

Contract

Zorgverzekeraar

Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl