Geplaatst op 14-12-2012
Chocolade kan een remedie zijn bij een hardnekkige hoest. Dat blijkt uit een onderzoek van de hoestkliniek van de University of Hull. Van nature zit er in chocolade theobromine. Deze stof vermindert de symptomen van zowel acute als chronische hoest.
Eerder onderzoek van het Amerikaanse National Heart and Lung Institute toonde al aan dat theobromine bepaalde zenuwen blokkeert, waardoor de hoestreflex stopt. Theobromine bleek effectiever te zijn dan de veelgebruikte hoestonderdrukker codeïne.
​Dagelijks chocola
Volgens de onderzoekers zit er in een reep pure chocolade voldoende theobromine om effect te hebben op je hoest. "Elke dag een reep chocola eten waarin veel van deze werkzame stof zit kan ook effectief zijn bij mensen met chronische hoest, hoewel dagelijks chocolade eten andere ongewenste effecten kan hebben, zoals gewichtstoename", zegt onderzoeker Alyn Morice.
Fysiotherapie & Wetenschap Leiden
Voeding
COPD