Tandarts versus Fysiotherapeut en vergoeding Zorgverzekeraar

Geplaatst op 11-03-2012

De zorgverzekeraars CZ en VGZ stoppen met het toepassen van de maximale vergoeding voor de tandarts.  Veel verzekerden wisten namelijk niet dat er per 1 januari 2012 maximale vergoedingen zouden gelden. Dit betekent dat ze in veel gevallen een deel van de tandartsrekening zelf moeten betalen. CZ en VGZ leggen de verantwoordelijkheid bij zichzelf en hebben besloten uit te gaan van het bedrag dat de tandarts in rekening brengt en daarop het vergoedingspercentage te hanteren waarop de verzekerde recht heeft. Beide zorgverzekeraars zijn restitutieverzekeraars wat de patient sowieso eigen keuzevrijheid geeft in hun gezondheidszorg.

Fysiotherapie
Voor de patienten in Nederland die tandheelkundige zorg nodig hebben is dit zeer goed nieuws. Fysiotherapeuten waarbij ook vrije tarieven gelden zetten natuurlijk grote vraagtekens. Waarom de ene beroepsgroep wel en de ander niet. Als CZ en VGZ dit veranderen voor de fysiotherapie is er werkelijk sprake van een vrije marktwerking. Zorgverzekeraar ONVZ gaf als eerste zorgverzekeraar al geen maximum aan de tarieven voor fysiotherapie in Nederland.

Niet restitutieverzekeraars moeten allereerst de keuzevrijheid aan de patient teruggeven, voordat zij over dergelijke stappen kunnen nadenken.

Fysiotherapie & Wetenschap Leiden

Contract

Marktwerking

Zorgverzekeraar

Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl