Slotervaartziekenhuis sluit geen contract met Achmea

Geplaatst op 04-02-2013

Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis, 'wij hebben het contract met Achmea opgezegd.' De discussie ging volgens Erbudak over dure geneesmiddelen. Dit jaar zijn er meer dure medicijnen in de overheveling terecht gekomen en Achmea zou daar geen risico op willen lopen. Onredelijke  eisen zegt ze ook niet te hebben gesteld: 'Wij vragen de kostprijzen, zonder winstopslag. We willen niet groeien, behalve  onze afdeling  bariatrische chirurgie. Dat doen we goed, daar zijn we principieel in.'

Winstdoelstelling van Achmea

'Onzin, onzin, onzin', noemt Erbudak het argument  Achmea dat het Slotervaartziekenhuis zich niet houdt aan de afgesproken maximumgroei van 2,5 procent conform het het hoofdlijnenakkoord. 'Daar gaat het helemaal niet om. Achmea wil zijn winstdoelstelling halen van  minimaal 100 miljoen euro dit jaar. En daar wil ik niet aan meehelpen.' Volgens Erbudak lopen de inkoopgesprekken met andere verzekeraars prima.

Passantentarieven

Uiteindelijk draait het voor het Slotervaartziekenhuis  om de nieuwe patiënten, daar sluit Achmea geen inkoopcontract voor af. Erbudak vindt dit geen ramp. 'Wij maakten altijd hele goede prijsafspraken. Onze kostprijzen liggen laag, want onze medisch specialisten zijn in loondienst en we hebben geen duur gebouw. Nu moet Achmea passantentarieven gaan betalen en die liggen veel hoger.' Achmeaverzekerden die mogelijk een deel van de kosten voor hun behandeling zelf moeten bijpassen, hoeven niet bang te zijn. Erbudak: 'Die rekening gaan wij betalen'.

Fysiotherapie & Wetenschap Leiden

Zorgverzekeraar

Ziekenhuis

Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl