Nieuwe behandeling slaapapneu

Geplaatst op 03-03-2012

De zogeheten NightBalance geeft een lichte trilling als mensen op hun rug draaien. Je wordt er niet wakker van, maar de trilling prikkelt wel genoeg om van houding te veranderen zodat er geen apneu optreedt en de nachtrust ongestoord blijft.

Nederland telt circa 300.000 mensen met slaapapneu. Het is een aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap gedurende enkele seconden stopt. En dat vaak meerdere keren per uur. Het gevolg is ondermeer een verstoorde slaap, waardoor mensen overdag met extreme vermoeidheid en concentratieverlies kampen. Bij ongeveer de helt van de patiënten hangt de aandoening samen met slapen op de rug. Voor deze groep mensen was tot nu toe geen therapie beschikbaar om het slapen op de rug voorgoed af te leren.  

De Slaap Positie Trainer van NightBalance moet daar verandering in brengen. De afgelopen tijd is de effectiviteit van de  Slaap Positie Trainer met klinisch onderzoek uitgebreid getest bij 90 patiënten, met zeer goed resultaat. Nico de Vries, arts in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam, is gespecialiseerd in slaapapneu: ‘De Slaap Positie Trainer van NightBalance is een belangrijke stap voorwaarts in de behandeling van mensen met slaapapneu.

Voor de mensen met slaapapneu die vooral optreedt bij het slapen op de rug is er nu voor het eerst een effectieve behandeling beschikbaar, zodat zij langdurig van de ernstige klachten van apneu verlost kunnen worden.’

Fysiotherapie & Wetenschap Leiden

Afvallen

Slapen

Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl