Medicijnen verband en incontinentiematerialen niet gebruikt

Geplaatst op 02-06-2012

Patiënten die thuiszorg krijgen, hebben gemiddeld voor zo’n 100 euro aan overgebleven medicijnen, verband en andere materialen thuis liggen. Dat constateert Buurtzorg die een enquête over verspilling hield onder haar leden. Met de overgebleven spullen wordt niets meer gedaan.

Een van de verpleegkundigen van Buurtzorg trok op een gegeven moment aan de bel omdat zij bij haar patiënten stapels door artsen voorgeschreven materiaal aantrof, soms met een waarde van wel honderden euro’s. Buurtzorg besloot een enquête te houden, waaraan 30 buurtzorgteams meededen. De helft constateerde dat er per thuiszorgpatiënt voor gemiddeld zo’n 100 euro wordt verspild. En dan hebben we het alleen nog maar over pillen, verband en andere materialen. Maar wat te denken van een aangepaste rolstoel, die wordt verstrekt door de gemeente.

In Nieuwsuur vertelde een wijkverpleegkundige gisteren over een mevrouw die een aangepaste rolstoel. Als zij verhuist naar een andere gemeente moet zij haar rolstoel inleveren en in de nieuwe gemeente een nieuwe, aangepaste rolstoel aanvragen. Dat is natuurlijk heel vreemd. Bovendien worden oude rolstoelen ook nog eens niet hergebruikt, wat ook al zo vreemd is.

Fysiotherapie & Wetenschap Leiden

Politiek

Eerstelijn

Medicijnen

Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl