Kun je afvallen met Sketchers of EasyTone?

Geplaatst op 22-05-2012

Afvallen met Sketcher sneakers is niet mogelijk volgens de Amerikaanse reclame code commissie. Na Reebok moet nu ook Skechers geld neerleggen voor misleidende reclame. Het merk trof een schikking. Resultaat: zo'n 40 miljoen euro schadevergoeding.
Het gaat om de Shape-ups sportschoenen van het Amerikaanse merk Skechers, waar Kardashian het gezicht van is. De schoenen zouden, door de bijzondere vorm van de zool, spieren meer verstevigen dan reguliere sportschoenen. Vooral de been- en bilspieren zouden zonder al te veel inspanning worden verstevigd. Ook moeten de schoenen extra goed zijn voor de bloedsomloop. Niet dus, concludeerde de Federal Trade Commission (FTC) na enkele maanden onderzoek.
De studies die Skechers als bewijs aanvoerde waren volgens de FTC gebrekkig of vals. Zo werden twee van de vier studies uitgevoerd door chiropractor Steven Gautreau, die getrouwd was met de senior vice-president marketing bij Skechers. Bij een ander onderzoek ontbrak een controlegroep met reguliere fitness schoenen, om aan te tonen dat de schoenen werken. Ook Reebok - die de soortgelijke sportschoenen genaamd EasyTone en RunTone op de markt bracht - moest vorig jaar een boete betalen. Na een schikking kwam het bedrag uit op 25 miljoen dollar (19 miljoen euro). “We hebben het bewijs dat het bedrijf aanvoerde uitgebreid onderzocht en vastgesteld dat het onvoldoende was”, meldde de FTC in een verklaring over Reebok. “Met deze schikking willen we adverteerders eraan herinneren dat ze wetenschappelijk bewijs moeten hebben voordat ze iets beweren."


Fysiotherapie & Wetenschap Leiden

Metabolisme

Afvallen

Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl