Jongerensite Sense over seks

Geplaatst op 01-01-2011

Sense, een landelijke site over seks voor jongeren, heeft sinds de start meer dan een miljoen bezoekers getrokken. De Rotterdamse versie waarmee Sense begon, is bekroond door ZonMw.Het Erasmus MC participeerde in het regionale deel, net als CASA en omliggende GGD’s.

Ontdekkingsreis

Sense is vanuit onder meer Rotterdam uitgegroeid tot een landelijk netwerk voor seksuele hulp aan jongeren. Op de gelijknamige website kunnen bezoekers persoonlijk advies krijgen en een ontdekkingsreis maken over de gevoelige plekken van het mannelijke en vrouwelijke lichaam. Dit laatste onderdeel, ‘sekstestdummies’, is het best bezocht.

Islam en seks
De website behandelt moeilijke vragen over het geloof, zoals ‘Ik ben bang dat ik besneden zal worden als ik op vakantie ga naar mijn land, wat moet ik doen?’, ‘Is er een club voor christelijke homojongeren?’ en ‘Wat zegt de islam over seks?’

Pionierswerk
Wetenschapsorganisatie ZonMw reikte in december aan dr. Onno de Zwart, directeur GGD Rotterdam-Rijnmond, de ZonMw Parel uit. De Zwart ontving de prijs ‘voor zijn pionierswerk op het gebied van eigentijdse seksuele hulpverlening’.

ZonMw
Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl