Hersenschade van Prins Friso

Geplaatst op 24-02-2012

Prins Friso ligt in coma en het is niet zeker of hij daar ooit nog uit zal ontwaken vanwege hersenschade. Als de prins wakker wordt, kan het maanden of zelfs jaren duren voordat hij herstelt. Dit nieuws is vrijdag 24 februari om 12.00 bekend gemaakt.. Friso heeft 25 minuten onder de sneeuw gelegen, waardoor zijn hersenen zuurstoftekort hebben opgelopen. Dit heeft een hartstilstand veroorzaakt die ongeveer 50 minuten duurde. Gedurende deze hele periode moest de prins worden gereanimeerd. ''50 minuten reanimatietijd is lang. Je kan zeggen te lang'', aldus het ziekenhuis te Innsbruck.

Friso, de tweede zoon van koningin Beatrix, raakte een week geleden tijdens skiën in het Oostenrijkse Lech bedolven onder een lawine. Er werd gehoopt aanvankelijk dat de schade aan de hersenen beperkt zou kunnen blijven door Friso's lage lichaamstemperatuur onder het pak sneeuw en later in het ziekenhuis. Dat bleek niet het geval.

MRI-scan
De behandelaren konden donderdag voor het eerst veilig een MRI-scan uitvoeren. Daaruit bleek de ernstige hersenbeschadiging. Het ziekenhuis zei dat de koninklijke familie nu op zoek kan naar een andere instelling, waar prins Friso verder kan worden verpleegd. Het is een week geleden dat de prins tijdens het skiën werd getroffen door een lawine. Sindsdien ligt hij op de intensive care van het ziekenhuis in Innsbruck.

Fysiotherapie & Wetenschap Leiden

Neurologie

Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl