Gokverslaving door medicijn Parkinson vergoed

Geplaatst op 15-01-2013

Parkinsonpatiënten die het medicijn Permax hebben geslikt en last hebben van bijwerkingen zoals gokverslaving krijgen wellicht een schadevergoeding. Dat stellen letselschadespecialisten zaterdag in het AD. Aanleiding is de uitspraak van de rechtbank Utrecht in de zaak van een patiënt.

De rechtbank stelde in december dat er een verband was tussen gebruik van het geneesmiddel Permax en de gokverslaving van een man. Die heeft volgens het AD een schadeclaim ingediend tegen farmaceutisch bedrijf Eli Lilly, die het medicijn produceert. Permax is in 2011 uit de handel genomen.

Bijwerkingen
De 69-jarige patiënt over wie de krant schrijft, zou er honderdduizenden euro's doorheen gejaagd hebben, en zijn baan en zijn gezin hebben verloren. Hij slikte het medicijn sinds 1997. In de bijsluiter stonden pas sinds 2006 bijwerkingen vermeld als dwangmatig gokken en hyperseksualiteit. Letselschadespecialisten stellen dat de man absoluut recht heeft op een schadevergoeding. Volgens de Parkinson Vereniging hebben meer patiënten dit soort bijwerkingen gehad.

ANP

Fysiotherapie & Wetenschap Leiden

Neurologie

Medicijnen

Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl