Fysiotherapie vergoed door zorgverzekeraar?

Geplaatst op 16-12-2009

64% van de mensen denkt onterecht dat fysiotherapie in de basisverzekering zit, niet wetend dat een aanvullende verzekering nodig is om fysiotherapie vergoed te krijgen. Dat blijkt uit een enquête die Independer heeft gehouden onder 522 leden. Fysiotherapie wordt in de basisverzekering maar beperkt vergoed.

Bij bepaalde aandoeningen, waar veel fysiotherapie voor nodig is, kunnen volwassenen na de negende behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering (chronische lijst). Bij kinderen, tot 18 jaar, met deze aandoeningen worden de eerste negen behandelingen wel uit de basisverzekering vergoed. Verder vallen ze in dezelfde regeling als volwassenen. Kinderen met andere aandoeningen krijgen, als dat medisch (huisarts of specialist) noodzakelijk is, maximaal twee maal negen behandelingen per aandoening vergoed. Volwassenen kunnen dus een aandoening hebben die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Alle verzekerden die zo af en toe naar de fysiotherapeut gaan, moeten voor vergoeding een aanvullende zorgverzekering afsluit.

Om deze mensen er op te attenderen goed naar hun zorgpolis te kijken, is de campagne ’Kom in actie. Zorg dat er voldoende fysiotherapie in uw zorgpolis zit’ gestart. Als u wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar dan moet u voor 1 januari 2010 opgezegd hebben. Voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering heeft men tot en met 31 januari de tijd. De zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari in.

Corpus Mentis raadt ONVZ aan vanwege 100 % vergoeding van fysiotherapie en het volledig aan u overlaten van de keuze van uw zorg, medicatie en behandelaar.
   
ONVZ aanvullende pakketten:

  • Vrije Keuze Topfit
  • Vrije Keuze Superfit
meer informatie
Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl